LOBORIKA FUN DAY

LOBORIKA FUN DAY

LOBORIKA FUN BIKE TOUR 🚴‍♀️🚴🚴‍♂️ – 10,3 km duga rekreativna biciklijada
Turistička zajednica Općine Marčana poziva vas na Loborika Fun Day – zabavno rekreativno druženje u subotu prijepodne, 16. rujna. Inspirirani tradicijom biciklizma na teritoriju Loborike dan će započeti okupljanjem biciklista ispred Kuće biciklizma u Loborici (preko puta mesnice), od 9 do 10 sati. U 10 sati kreće rekreativna biciklistička vožnja nenatjecateljskog karaktera namijenjena svim ljubiteljima bicikliranja i zdravog življenja koji žele bolje upoznati naše područje. Staza dužine 10,30 km, elevacije od 93 do 133 m nije zahtjevna, a pruža zanimljive vizure Loborike – malog mista velikih biciklista. Staza kreće ispred Kuće biciklizma i skreće lijevo, glavnom se cestom spušta 300 m te odmah skreće na bijeli put i uz vodovodnu trasu (kroz šumu kestena) dolazi do bijelog puta koji vodi dalje prema Y. Tom se cestom vozi 2 km te se onda skreće na cestu rimskih centuriona i vozi natrag do centra Loborike. Riječ je o kružnoj stazi, prigodnoj za sve uzraste, koja se prelazi u cca sat vremena.
S ciljem što bolje organizacije, sudjelovanje na biciklijadi potrebno je najaviti na info@tzmarcana.com. ❗️ Prijave su obavezne (navesti ime, prezime i dob sudionika), zaprimaju se do četvrtka 14. rujna. Prvih 60 prijavljenih biciklista dobiti će 🆓 majicu. Sigurnosti radi, svi su sudionici obvezni nositi kacigu. S ciljem promicanja vožnje biciklom u korist zdravlja, ekologije, razonode i turizma, oni koji nemaju bicikl ili ga nisu u mogućnosti prevesti do Loborike, isti će moći skupa s pratećom opremom iznajmiti u Loborici. Upite i predbilježbe za najam bicikala molimo uputiti na broj 099 477 6627 ili valciccyclingconcept@gmail.com.
Bicikliste će pred polazak zagrijati funky ritmovi riječkog dvojca, 🎧 DJ-a Denija Miočića i 🎷 Toni T Sax saksofonista. Uz okrijepu, dobar ritam i ☀️ raspoloženje, druženje će se nakon vožnje nastaviti na igralištu (iza caffe bara) s nastavkom programa Loborika Fun Day-a, i to ponudom lokalnih 🧀 sireva, 🍷 vina, 🥓 suhomesnatih i drugih proizvoda domaćih izlagača. Barlogistic će se pobrinuti da nitko ne bude žedan.
🆕 Event organizira TZO Marčana u suradnji s Valčić Cycling Concept-om i Općinom Marčana, uz logističku podršku DVD-a Marčana sa željom valorizacije biciklističkog predznaka Loborike kroz prezentaciju povijesnih crtica o razvoju tog sporta. Na taj će se dan tako, od 9 do 14 sati, uz stručno vodstvo Helene i Luciana Valčića, moći razgledati postav Kuće biciklizma posvećen životnoj priči i svjetskim sportskim uspjesima Nevia Valčića i Cvitka Bilića, šampionima cestovnog biciklizma koji imaju loboričke korijene, kao i priču osnivanja te uspjehe Biciklističkog kluba Loborika.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)