Redukcija vode u Istri

Redukcija vode u Istri

Redukcija vode u Istri

Obavezne mjere štednje vode

 

Dragi posjetitelji Istre,od ponedjeljka 18. srpnja 2022. zbog nepovoljne hidrološke situacije na području Istarske županije uvode se prve mjere ograničenja potrošnje pitke vode.  

Klimatske promjene bitno utječu na naš život, ali naše svakodnevno ponašanje može utjecati da se njihovi negativni efekti znatno umanje. Istra je već više od godinu dana bez obilnijih kiša pa opskrba pitkom vodom postaje sve veći izazov.

Uz poziv svim  stanovnicima  i posjetiteljima Istre na racionalno trošenje vode, uvodi se i nekoliko obaveznih mjera redukcije zbog sušnog razdoblja u kojem se nalazimo.

 

Zabrana korištenja pitke vode u Istri

odnosi se na sljedeće aktivnosti:

– upotrebu tuševa na plažama

– pranje vozila (osobnih, teretnih i javnog prijevoza)

– pranje svih plovnih objekata (brodova, brodica, jahti i svih ostalih objekata za sport i razonodu koji nisu brodica)

– zalijevanje zelenih javnih i privatnih površina (ne odnosi se na poljoprivredu)

– zalijevanje sportskih terena

– pranje javnih površina, ulica i trgova, osim površina tržnica i ribarnica.

 

Poziv na štednju vode

Pozivamo vas da, gdje god je to moguće, pokušate smanjiti potrošnju vode kako bi zajedničkim snagama lakše dočekali poboljšanje hidrološke situacije na našem poluotoku.

Poziv na šrednju i određena ograničenja, mjere su koje se preventivno poduzimaju kako bi se osigurala stalna i sigurna opskrba pitkom vodom u narednom periodu. Na taj način možemo izbjeći moguće probleme s vodoopskrbom uzrokovane višom silom, i uvođenje eventualnih dodatnih mjera.

Zahvaljujemo se na razumijevanju i suradnji, s nadom da ćete i dalje nesmetano uživati u odmoru i zabavnim danima koji su pred vama!

 

Vaša

Turistička zajednica Istarske županije