18 06 2021

KRNIČKI ĐIRI ZGORU 18.06.2021.

Luka Krnica, 18.06.2021.

Utrka pod nazivom Krnički điri ZGORU će se održati 18. lipnja 2021. u 20,00 sati na županijskoj cesti Krnica – Krnički Porat.

Osim glavne utrke, organizirat će se i utrka za osnovnoškolce pod nazivom Krnički điri ZDOLU, ali i za najmlađe pod prigodnim imenom Krnički điri MIĆI.

Najmlađi trkači će trčati 1oo metara, učenici 1 do 4 razred 200 metara, dok će najstariji školarci istrčati 500 metara. Glavna utrka je dužine 4,5 km i kao što joj i sami naziv kaže, preko 2 km se teče ZGORU u brdo! Sve će natjecatelje u samom cilju čekati okrjepa, ali također i friška riba s gradela u organizaciji naših vrijednih ribara. Start i cilj utrke nalazi se uz more u Krničkom Portu i sukladno važećim mjerama bilo bi dozvoljeno isključivo 50 prijava putem službenih stranica runeatdrink.eu gdje bi svi natjecatelji ostavili osobne podatke uključujući broj telefona i mail adrese. Sve će nadzirati 4 redara, a svi će sudionici biti upoznati sa epidemiološkim mjerama prilikom prijave. Trkačima ćemo izmjeriti temperaturu prije starta i ukoliko netko ima preko 37,2 C biti će udaljen iz utrke. Budući je duljina trase kraća od 5 km, predviđeno vrijeme trajanja utrke je tridesetak minuta. Sukladno svemu navedenom, uvjeravamo Vas da organizaciji naših aktivnosti pristupamo odgovorno i savjesno te želimo tako i nastaviti.

Organizatori su ISTRun j.o.o. koji se specijalizirao za organizaciju događanja koji sljubljuju sportske aktivnosti i promociju lokalnih zajednica; zatim Turistička zajednica Općine Marčana i Općina Marčana koji pozdravljaju ovakav tip događaja na svom području.

24 07 2021

KLAPA RIŠPET UVALA LUKA

24.07. 2021. Uvala Luka, Rakalj

Tradicionalni koncert Klape Rišpet održava se i ove godine u Uvali Luka u Raklju. Nezaboravna atmosfera očekuje sve posjetitelje koji svojim brodicama doplove do Raklja … Klapa Rišpet pobrinut će se da zabave ne nedostaje.

 

 

 

26 07 2021

KONCERT RADE ŠERBEDŽIJA & Mauro Giorgi, Irena Giorgi i Dario Marušić

26.07. 2021. Stari Rakalj, Sv. Agneza

Već 15 godina Rakljansko kulturno ljeto dovodi brojne glazbenike i umjetnike u Rakalj, u suradnji Turističke zajednice Općine Marčana, Općine Marčana, KUD-a Mate Balota iz Raklja i DVD Općine Marčana pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.
Domaća i strana publika tako je kroz godine mogla uživati u nastupima Olivera Dragojevića, Brune Krajcara, Massima, Gorana Karana, Zagrebačkih solista itd.
Lokacija Starog Raklja i vidikovac s kojeg se proteže pogled na uvalu Luka, Raški zaljev i Cres u daljini zasigurno može sloviti za jednu od najljepših prirodnih pozornica koja privlači posjetitelje.
U ponedjeljak, 26. srpnja 2021. ovdje nastupa Rade Šerbedžija, poznati umjetnik – glazbenik i glumac, koji se rado odaziva našim pozivima, unatoč prepunom rasporedu.Ulaz je slobodan.
Zbog epidemioloških mjera broj osoba na koncertu je ograničen te molimo sve prisutne da se pridržavaju mjera distanci i korištenja zaštitnih maski te svi zajedno ostanemo odgovorni.

 

02 10 2021

MARČANSKI VREMEPLOV

02.10.2021., Mutvoran, 14 sati

Otkrijte povijest i priče općine Marčana kroz interpretativnu šetnju Istra Inspirita gdje će vas pračovjek Indra voditi kroz jedinstven srednjovjekovni gradić Mutvoran i putem susreti zanimljive likove iz marčanske povijest.
Budite dio nove interpretativne šetnje Istra Inspirita koja će se premijerno održati u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma 2021. u Istri.
https://www.istra.hr/hr/svjetskidanturizma2021/287
Kroz karakterističan i maštovit način otputujte marčanskim vremeplovom i saznajte sve zanimljivosti kroz prizmu pračovjeka zalutalog u modernom dobu.
Obavezna rezervacija na: info@istrainspirit.hr