01 10 2023

INTERPRETATIVNA ŠETNJA MUTVORANOM

Turistička zajednica Općine Marčana poziva vas na besplatnu Interpretativnu šetnju Mutvoranom u nedjelju, 1. listopada u 16 sati. Interpretacijom baštine i bogate povijesti malog naselja Mutvoran, najstarije naseljene gradine puljštine, obilježava se Svjetski dan turizma. Priča u izvedbi Valtera Roše i Matije Ljuba iz Istra Inspirita te KUD-a Mate Balote iz Raklja kreće okupljanjem posjetitelja kod lože, na ulazu u Mutvoran, s prikazom bestijarija. Nekad povijesno uporište Histra, Mutvoran i danas krasi dio starih zidina s trostrukim vratima. Crkva Svete Marije Magdalene čuva vrijedan drveni oltar, jedini takve vrste u Istri i svadbeni vijenac od šarenih vrpci koji su nosile Mutvoranske nevjeste. Koja se legenda veže uz nastanak Mutvorana i još mnogo zanimljivosti saznajte u ugodnoj šetnji u trajanju cca 45 minuta. Predbilježba nije potrebna. Manifestaciju organizira TZO Marčana u suradnji s Istra Inspiritom (Istarskom razvojnom turističkom agencijom, IRTA), KUD-om Mate Balota iz Raklja, Župnim uredom Krnica i Općinom Marčana. Parking za posjetitelje predviđen je na ulazu u naselje, pored groblja.

Predbilježba nije potrebna.

16 09 2023

LOBORIKA FUN DAY

LOBORIKA FUN DAY 🤩 – 16. rujna 2023., od 9 – 14 sati
Rekreativan i edukativan dan u znaku biciklizma i lokalnih proizvoda 🆒
LOBORIKA FUN BIKE TOUR 🚴‍♀️🚴🚴‍♂️ – 10,3 km duga rekreativna biciklijada
Turistička zajednica Općine Marčana poziva vas na Loborika Fun Day – zabavno rekreativno druženje u subotu prijepodne, 16. rujna. Inspirirani tradicijom biciklizma na teritoriju Loborike dan će započeti okupljanjem biciklista ispred Kuće biciklizma u Loborici (preko puta mesnice), od 9 do 10 sati. U 10 sati kreće rekreativna biciklistička vožnja nenatjecateljskog karaktera namijenjena svim ljubiteljima bicikliranja i zdravog življenja koji žele bolje upoznati naše područje. Staza dužine 10,30 km, elevacije od 93 do 133 m nije zahtjevna, a pruža zanimljive vizure Loborike – malog mista velikih biciklista. Staza kreće ispred Kuće biciklizma i skreće lijevo, glavnom se cestom spušta 300 m te odmah skreće na bijeli put i uz vodovodnu trasu (kroz šumu kestena) dolazi do bijelog puta koji vodi dalje prema Y. Tom se cestom vozi 2 km te se onda skreće na cestu rimskih centuriona i vozi natrag do centra Loborike. Riječ je o kružnoj stazi, prigodnoj za sve uzraste, koja se prelazi u cca sat vremena.
S ciljem što bolje organizacije, sudjelovanje na biciklijadi potrebno je najaviti na info@tzmarcana.com. ❗️ Prijave su obavezne (navesti ime, prezime i dob sudionika), zaprimaju se do četvrtka 14. rujna. Prvih 60 prijavljenih biciklista dobiti će 🆓 majicu. Sigurnosti radi, svi su sudionici obvezni nositi kacigu. S ciljem promicanja vožnje biciklom u korist zdravlja, ekologije, razonode i turizma, oni koji nemaju bicikl ili ga nisu u mogućnosti prevesti do Loborike, isti će moći skupa s pratećom opremom iznajmiti u Loborici. Upite i predbilježbe za najam bicikala molimo uputiti na broj 099 477 6627 ili valciccyclingconcept@gmail.com.
Bicikliste će pred polazak zagrijati funky ritmovi riječkog dvojca, 🎧 DJ-a Denija Miočića i 🎷 Toni T Sax saksofonista. Uz okrijepu, dobar ritam i ☀️ raspoloženje, druženje će se nakon vožnje nastaviti na igralištu (iza caffe bara) s nastavkom programa Loborika Fun Day-a, i to ponudom lokalnih 🧀 sireva, 🍷 vina, 🥓 suhomesnatih i drugih proizvoda domaćih izlagača. Barlogistic će se pobrinuti da nitko ne bude žedan.
🆕 Event organizira TZO Marčana u suradnji s Valčić Cycling Concept-om i Općinom Marčana, uz logističku podršku DVD-a Marčana sa željom valorizacije biciklističkog predznaka Loborike kroz prezentaciju povijesnih crtica o razvoju tog sporta. Na taj će se dan tako, od 9 do 14 sati, uz stručno vodstvo Helene i Luciana Valčića, moći razgledati postav Kuće biciklizma posvećen životnoj priči i svjetskim sportskim uspjesima Nevia Valčića i Cvitka Bilića, šampionima cestovnog biciklizma koji imaju loboričke korijene, kao i priču osnivanja te uspjehe Biciklističkog kluba Loborika.

07 09 2023

OPERA CARMEN - RAKALJ

Ususret Svetici OPERA CARMEN u Raklju u izvedbi Opernog studija Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.
Korta Grubić, 7. rujna 2023., 19.30 sati.
Ususret Svetici, tradicionalnom vjerskom slavlju Male Gospe, Turistička zajednica Općine Marčana poziva vas na izvedbu opere Carmen ovog četvrtka, 7. rujna u 19.30 sati u korti Grubić u Raklju. Poznati operni naslov Georgesa Bizeta izvesti će pjevači Opernog studija Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka. Operni studio je glazbena radionica opernog pjevanja koja ima za cilj intenzivno usvajanje znanja i vještina vokalne umjetnosti kod mladih pjevača. Individualnim radom s voditeljem radionice izv.prof.dr.sc. Berislavom Jerkovićem polaznici su u Grožnjanu usavršili svoje glasovne sposobnosti, i to kroz tehnički rad na opernoj literaturi opere Carmen, koju će predstaviti publici u Raklju.
Koncert organizira TZO Marčana u suradnji s Međunarodnim kulturnim centrom Hrvatske glazbene mladeži i Općinom Marčana, uz tehničku podršku muzejsko-galerijskog prostora Grubić i logistiku DVD Marčana.
Slobodan ulaz.

03 09 2023

KRNICA SUMMER SUNDAY MUSIC NIGHTS - DUO SUNRISE

Ove nedjelje od 18 do 21, Duo Sunrise (Tea Mužić i Dario Budicin) završit će ljetnu sezonu programa Krnica Summer Sunday Music Nights. Na završnoj večeri osim ugodnih melodija moći ćete pogledati i kupiti prirodne kozmetičke proizvode “Shantula” te ručno izrađene lutkice istarskih motiva od strane Miranda Krizmanić.

02 09 2023

KONCERT ANSAMBLA SAKSOFONA

Turistička zajednica Općine Marčana, Općina Marčana i Župni ured pozivaju vas na koncert ansambla saksofona ove subote, 2. rujna u 19 sati ispred crkve Majke Božje od Zdravlja u Hreljićima.

24 08 2023

KONCERT GITARISTIČKOG ANSAMBLA ``CUERDAS``

Crkva Rođenja Blažene Djevice Marije, Rakalj – 24. kolovoza 2023., 21 sat
Turistička zajednica Općine Marčana poziva vas na koncert gitarističkog ansambla „CUERDAS“ ovog četvrtka, 24. kolovoza u 21 sat. Koncert će se održati u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Raklju. Nastupiti će postav ansambla od osam gitarista, a s ansamblom će nekoliko pjesama izvesti Damir Bedrina, profesor crkvene glazbe i glazbenog pjevanja, voditelj područne glazbene škole Aicha vorm Wald u Glazbenoj školi županije Passau.
Ansambl “CUERDAS” spaja strast prema gitari te želja i radost u istraživanju različitih glazbenih stilova i njihova prezentacija, izvedba publici. Ove godine po prvi put gostuju u Hrvatskoj, u Istri s koncertima u Vrsaru i Raklju. Originalna postava ansambla broji 12 članova, koji se s jedne strane poznaju iz vremena zajedničkog studiranja na raznim austrijskim sveučilištima, a s druge strane kroz nastavne aktivnosti na različitim glazbenim institucijama.
Koncert organizira TZO Marčana u suradnji s Općinom Marčana i Župnim uredom Rakalj. Slobodan ulaz.

21 08 2023

SVIJET ZABAVE / WORLD OF ENTERTANMENT - NEVERBALNA DJEČJA PREDSTAVA/ NON VERBAL CHILDRENS PLAY

U ponedjeljak 21.08. pozivamo vas na neverbalnu dječju predstavu Svijet Zabave – Teatar Naranča koja će se održati u Loborici na igralištu s početkom u 20:30 h.

20 08 2023

KRNICA SUMMER SUNDAY MUSIC NIGHTS

Ove vas nedjelje pozivamo na 3. koncert Krnica Summer Sundays Music Nights. Uživajte u intimnoj izvedbi Top od the Pops dvojca, Kristine Iveković (vokal) i Nikole Milata (vokal i klavijature), koji zajedno nastupaju već 10tak godina, u zemlji i inozemstvu, a izdvajaju se turama po Skandinaviji. Nedvojbeno u njihovom repertoaru ima glazbenih poslastica za sve ukuse. Uz nježnu klavirsku pratnju i moćne glasove donijeti će vam dašak evergreen-a, najvećih hitova 80-tih, a moći ćete osluhnuti i najrecentnije milenijske hitove, kako domaće tako i strane.Glazbenu večer upotpuniti će izlagači lokalnih proizvoda. Vidimo se od 19 do 22 sata na trgu u Krnici.

16 08 2023

ROKOVA - KRNICA

Turistička zajednica Općine Marčana najavljuje Rokovu – tradicionalnu zabavnu manifestaciju, obilježavanje svetkovine Sv Roka, koja će se održati ove srijede, 16. kolovoza na trgu u Krnici. Glazbeni program počinje u 21 sat nastupom Dua Fantasy, a u 22.30 sati zabava se nastavlja s legendarnim Gustafima.
Manifestaciju organizira TZO Marčana u suradnji Općinom Marčana, komunalnom tvrtkom Mandalena d.o.o. i DVD Marčana. Parking za posjetitelje predviđen je uzduž prilaznim cestama za centar Krnice.

15 08 2023

ZA KULTURU PRONTI - TEATAR NARANČA

ZA KULTURU PRONTI – 15. kolovoza u 20.30 sati u Krnici
Hit komedija Scene 15+ Teatra Naranča
Turistička zajednica Općine Marčana poziva vas na večer smijeha uz hit predstavu Teatra Naranča „Za kulturu pronti“. Kulturna komedija Scene 15+ održati će se u utorak, 15. kolovoza s početkom u 20.30 sati na igralištu u Krnici.
Priča se odvija u Cunculićima, gdje novoizabrani načelnik sa svojim suradnicima želi malo, pitoreskno istarsko selo upisati na kulturnu kartu Europe. Najbolji i najbrži način za to je kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture 2025. Barba Tone iz oštarije „Nemojte ča zamiriti“, baba Fuma i ostalo domicilno stanovništvo suočit će se tako s navalom umjetnosti svih vrsta i oblika u selu gdje je kultura do sada bila: balun, mih, roženica i nedjeljni samanj ud prasci i alati. Hoće li program nove cunculičanske pročelnice za kulturu zadovoljiti članove europske komisije, te hoće li se u Cunculićima vijoriti zastava europske kulture – saznat ćete u utorak u Krnici.
Autor teksta: Goran Mihovilović
Režija i adaptacija: Majkl Mikolić
Kostimi: Valentina Ferlin-Živić
Scenski pokret: Katja Rabar
Glazba: (zahvale) Diego Vitasović i Serđo Valić
Igraju: Katja Rabar, Majkl Mikolić, Irin Šime Rabar, Mathilde Vukosavljević , Matilda Nikić, Vlatka Rubil, Bruno Pendić i David Matijević.
Trajanje: 80 min
Predstavu organizira TZO Marčana u suradnji s Općinom Marčana i komunalnim društvom Mandalena d.o.o.
Foršpan predstave na poveznici: https://youtu.be/DgwsupPbTGk

 

14 08 2023

MARČANSKO ŠUGO i 1. MARČANA OPEN ODBOJKE NA PIJESKU

MARČANSKO ŠUGO i 1. MARČANA OPEN odbojke na pijesku – 14. kolovoza
Dobar spoj gastro užitka i sportskog druženja u Marčani
Ovogodišnje izdanje gastro manifestacije „Marčansko šugo“ i „1. Marčana Open“ održati će se u ponedjeljak, 14. kolovoza na malonogometnom igralištu u Marčani, s početkom u 17 sati. Turistička zajednica Općine Marčana poziva posjetitelje na dobar spoj gastro užitka i sportskog druženja. Za glazbeni će se ugođaj od 20.30 sati pa do kasno u noć pobrinuti Serđo Valić i Duo Magnolia.
Tradicionalna gastro manifestacija „Marčansko šugo“ svake godine privlači brojne goste na degustaciju šuga s divljači i palente. Najavljeno je sudjelovanje čak 14 kuharskih ekipa koje će svoje umijeće pokazati u svega nekoliko sati pripreme. To su kuhari entuzijasti, amateri, ljubitelji ukusnih jela i druženja.
„1. Marčana Open“ turnir odbojke na pijesku započinje u 17 sati. Finalne utakmice predviđene su za 1 sat nakon ponoći. Za turnir je prijavljeno 12 ekipa, a igra se po sistemu da u ekipi bude minimalno jedna ženska osoba. Zanimljivi nazivi prijavljenih ekipa su: Žbrufador, Epic Brozo, Sikurit, Mistral, Fairytale, Kiseli Krastavci, To je To, Gepardi, Laganica, Lunar Studio, Unknown i Kako ćemo se zvat. Najbolje na turniru čekaju bogate nagrade sponzora. Turnir privlači mnoštvo sportaša te gledatelja i zaljubljenika u odbojku. Sam sport je veoma atraktivan i širi pozitivnu energiju među sportašima i posjetiteljima turnira. Sportske manifestacije promiču bavljenje sportom među mladima, fair play i zdrav život.
Manifestaciju organizira TZO Marčana u suradnji s Općinom Marčana, komunalnom tvrtkom Mandalena d.o.o., Odbojkaškim klubom Marčana i Hrvatskim časničkim zborom Općine Marčana. Parking za posjetitelje predviđen je uzduž prilaznim cestama za centar Marčane.

13 08 2023

HOTEL PULA - FILM

Ovaj vikend u korti Grubić u Raklju, u sklopu 12. Festivala na dragom kamenu – Projekcija filma HOTEL PULA – 13. kolovoza u 21 sat.
U nedjelju je na istoj lokaciji na programu je projekcija filma HOTEL PULA, filma koji je otvorio ovogodišnji 70. Pula Film Festival i koji se trenutno prikazuje diljem regije. Film je sniman u Puli, okuplja velik broj pulskih autora, filmaša i glumaca, a tematski nas suočava sa značajnom epizodom naše nedavne prošlosti. Nakon projekcije bit će i prilike za razgovor s redateljem Andrejem Korovljevom i producenticom Dijanom Cetina Mlađenović. Stoga pozivamo sve one koji još nisu stigli pogledati film, a voljeli bi, da dođu ove nedjelje u Rakalj. 🎥

12 08 2023

THE PRIMOTAJO BLUES BAND

Ovaj vikend u korti Grubić u Raklju, u sklopu 12. Festivala na dragom kamenu
Koncert The Primotajo Blues Band-a – 12. kolovoza u 21 sat.
Turistička zajednica Općine Marčana najavljuje zanimljivi vikend program u korti Grubić u Raklju. U subotu se s odličnom svirkom u kortu Grubić vraća The Primotajo Blues Band. Bend čine vrhunski glazbenici Vili Rupena, Saša Dadić, Eduard Kancelar, Mladen Parezanović i Valter Ostović.

01 08 2023

KALENDAR DOGAĐANJA KOLOVOZ

KALENDAR DOGAĐANJA KOLOVOZ

Poštovani,

Na vrhu objave nalazi se Kalendar događanja TZO Marčana za mjesec kolovoz.

05 08 2023

U RAKLJANSKEN LONCU & RAKALJ U SRCU

Turistička zajednica Općine Marčana za ovu subotu, 5. kolovoza, najavljuje tradicionalnu gastro manifestaciju „U Rakljansken loncu“ i 29. smotru folklora „Rakalj u srcu“. Manifestacija će se održati na malonogometnom igralištu u Raklju, s početkom u 18 sati, kada pet kulinarskih ekipa započinje s pripremom i kuhanjem pet vrsti maneštri (od bobići, koromača, jote, proljetne i pašta-fažola) u rakljanskim loncima. Za najbolju maneštu se natječu ekipe Art Studija iz Pule, Mendule iz Vrsara, DVD-a Marčana, Bočari iz Raklja i GO Crvenog križa Pula.
U 20.30 sati slijedi revijalni nastup folklornih društava KUD-a Izvor iz Generalskog Stola, Gradskog društva Sokol iz Buzeta te domaćina susreta, KUD-a Mate Balota iz Raklja. Po završetku smotre proglasiti će se i nagraditi tri najbolje maneštre po ocjeni stučnog žirija u sastavu Cvitka Brgića, Dušana Percana i Marina Valića. Posjetitelje će od početka do kraja prigodnim glazbenim programom zabavljati Serđo Valić i Duo Magnolija, a neće izostati ni ugostiteljska ponuda istarskih jela poput pršuta i sira, pedoća i domaćih fuži s tartufima. Lokalni rukotvorci i OPG-ovi izložiti će svoje domaće proizvode (maslinovo ulje, vino, ljekovito bilje) te ručno rađene suvenire (lonce, kažuniće, lutke u tradicionalnoj nošnji) i prirodnu kozmetiku.
S ciljem valorizacije tradicije lončarstva TZO Marčana će zahvaljujući mještanima izložiti nekoliko primjeraka Rakljanskog lonca. Rakalj je kroz povijest poznat po lončarima koji su sami izrađivali lonce miješanjem zemlje – gline i kvarcnog kamena, „gnjila“ i „solena“. Solen su Rakljanski lončari mrvili pa zatim miješali sa gnjilom (glinom) i na taj način ručno oblikovali lonce, koje su pekli kako bi postali otporni na visoke temperature. U Istri je kroz 19. i 20. stoljeće vladalo veliko siromaštvo te se trgovalo po izreci „Mira na miru, na viru“ – što bi u današnje moderno doba značilo „Čist račun, duga ljubav“. Tako bi stanovnici Raklja po Istri prodavali lonce na način da bi se kukuruzom, pšenicom i ostalim namirnicama napunilo lonac do vrha, lončari bi lonac zamijenili za namirnice koje bi stale u lonac, a zauzvrat bi poljoprivrednici i domaćinstva dobila upravo taj lonac koji bi napunili svojim namirnicama.
Manifestaciju organizira TZO Marčana sa KUD-om Mate Balota iz Raklja i DVD-om Općine Marčana. Parking za posjetitelje predviđen je uzduž prilazne ceste i uz malonogometno igralište.

 

05 08 2023

FILIPANSKA NOĆ - FILIPANA NIGHT

U subotu, 5. kolovoza u 20 sati dođite na Filipansku noć, pučku feštu. Na trgu u Filipani svirati će 3M Bend, a kuhati fažol i roštilj. U slučaju kiše fešta će se održati u Društvenom domu Filipana.
Pučku feštu organizira TZO Marčana u suradnji s komunalnom tvrtkom Mandalena d.o.o. i mještanima Filipane.

09 08 2023

PERUŠKAČKA NOĆ - PERUŠKI NIGHT

Peruškačka noć se zbog najave kišnog vremena s 4. prebacuje na srijedu, 9. kolovoza. Na malonogometnom igralištu u Peruškima od 20 sati uz ugostiteljsku ponudu posjetitelje pučke fešte zabavljati će Lucky Bend. Pučku feštu organizira TZO Marčana u suradnji s komunalnom tvrtkom Mandalena d.o.o. i NK Arne Peruški.

 

04 08 2023

Radoslav Milenković - Naši dani / Our days

Zbog najave kišnog vremena monodrama “Naši dani” Radoslava Milenkovića održati će se u petak, 4. kolovoza u 21 sat u Društvenom domu u Raklju. Dođite!

 

03 08 2023

Stojan Matavulj - Komušanje mozga

Poziv Stojana Matavulja na komediju “Komušanje mozga” sutra u 21 sat u korti Grubić u Raklju. Vidimo se!

 

11 08 2023

USIDRI SE ZA RIŠPET 2023

Turistička zajednica Općine Marčana s veseljem najavljuje koncert klape Rišpet u uvali Luka u Raklju, ovog petka, 11. kolovoza, u 20.30 sati.
Usidri se za Rišpet je već dobro znana manifestacija koja svake godine privuče veliki broj ljubitelja klapske pjesme. Posebnost ovog koncerta, osim predivne lokacije uvale Luka, je što izvođači pjevaju s broda, pa se tako koncert prati s mora i kopna. Tragom prethodnih uspješnica, i ove se godine očekuje glazbeni spektakl – revija najljepših klapskih pjesama, raspjevana publika na brodicama, supovima i uzduž obale.
Klapa Rišpet djeluje od 2011. godine, osnovao ju je poznati splitski skladatelj Pero Kozomara, a u uvalu Luka se uvijek rado vraćaju, već sedmi put. Dosad su snimili tri albuma pod nazivom „Kad je pošla ća“, „Reći ćeš mi fala“ i „Šta mi ljube oćeš kazat“. Dobitnici su brojnih nagrada, a neke od njih uključuju Grand prix Splitskog festivala 2013. godine s pjesmom “Ćaća” te četiri nagrade Cesarica u kategoriji Hit godine klapske glazbe za pjesme “Reći ćeš mi fala” 2017. godine, “Šta mi ljube oćeš kazat” 2018. godine, “Kada ljubav dvije duše spoji” 2019. godine i “Maka, maka” 2020. godine. Surađivali su s Mišom Kovačem, Jelenom Rozgom, Doris Dragović, Joškom Čagaljem Jolom, Franom Perišinom i Duškom Ćurlićem. Teško je izdvojiti najpoznatije od svih jako dobro poznatih njihovih pjesama, kao što su „Prsti zapleteni“, „Mislim samo na te“, „Sunce mi od tebe dolazi“, „Projdi mojon kalon“ i „Kada ljubav dvije duše spoji“…
Iz sigurnosnih razloga, u prevenciji stvaranja gužve na cesti prema Starom Raklju, redari će usmjeravati promet i vozila prema parkingu. Mole se posjetitelji da na lokaciju stignu dovoljno ranije, kako s brodicama, tako i kopnom. Koncert organizira TZO Marčana i DVD Marčana.

02 08 2023

RAKLJANSKI UMJETNICI NA JENEN MISTU - RAKLJAN`S ARTISTS AT ONCE

„RAKLJANSKI UMJETNICI NA JENEN MISTU“ – otvorenje izložbe u Turističkom informativnom centru Krnica, u srijedu 2. kolovoza u 21 sat.
Turistička zajednica Općine Marčana poziva Vas na otvorenje izložbe „Rakljanski umjetnici na jenem mistu“ ove srijede, 2. kolovoza 2023., u 21 sat. U prostoru Turističkog informativnog centra u Krnici zajedno će svoje radove predstaviti Kristina Valić, Marija Valić – Mima i Mario Hauser.
Kristina Valić samouka je umjetnica iz Raklja. Od malena je uvijek nešto crtala i savršeno bila sretna kad je pred sobom imala samo prazan papir, a tako je i danas. Bavi se različitim vrstama umjetnosti: slika, radi skulpture u glini, izrađuje nakit. Na ovoj izložbi će predstaviti razna ulja na platnu s istarskim motivima masline, suhozida, crkvica i mora. Prije nego li se ozbiljno počela baviti slikarstvom 1998. godine, Kristina se bavila modnim dizajnom. Voli se izražavati na različite načine. Teme njezinih slika su osim pejzaža, i portreti lica, cvijeće, anđeli, nebo i apstrakcije.
Marija Valić- Mima u svoje slobodno vrijeme kreativno djeluje u okviru Art studija iz Pule pod vodstvom mentora Igora Fabrisa, gdje izrađuje uporabne i ukrasne predmete od keramike u različitim tehnikama, te će iste i predstaviti na izložbi u Krnici. Marija živi i radi u Puli, sa snažnim prisustvom utjecaja Raklja i rakljanske tradicije, odakle ponosno ističe svoje porijeklo te crpi inspiraciju i nadahnuće. Po zanimanju je diplomirana pravnica koja svoju profesiju ostvaruje u jednoj domaćoj financijskoj instituciji. Otvorenog je duha, ljubiteljica prirode i aktivnog načina života.
Mario Hauser je rođen u Puli, a od umirovljenja radi i živi u Raklju. Po struci je električar, neko se vrijeme izražavao uljem na platnu i grafikama na staklu. Prije 15ak godina je slučajno došao u doticaj s tehnikom izrade mozaika i od tada se u potpunosti posvetio izradi uporabnih predmeta, poput slika, ogledala, stolova, škanjića ukrašenih mozaikom. Najviše radi za svoj gušt, no često po narudžbi radi i natpise u mozaik tehnici, a dragi su mu rimski motivi te ornament pletera i meandra. Mozaikom se ozbiljnije počeo baviti kada se preselio u Rakalj. Sve radi sam u svojoj kućnoj radionici: u maloj peći peče dvije vrste kockica; od bijele, crne i crvene gline one zemljanih boja, a dodavanjem raznih pigmenata drugih boja (plave, zelene, žute i dr.) u bijeli cement dobiva kockice tih boja, suši ih i lomi ručnim kliještima.
Skupna izložba obuhvaća radove triju autora na jednom mjestu kako bi se predstavili lokalnoj zajednici i brojnim gostima, otud i naziv „Rakljanski umjetnici na jenem mistu“. Izložba će biti postavljena punih mjesec dana i moći će se razgledati od ponedjeljka do subote od 8-11 sati i od 18-21 sat. Uz poticanje lokalnog stvaralaštva i umjetnosti, želja TZO Marčana je kroz izložbu ponuditi prvenstveno autohtoni sadržaj, lokalnu, održivu priču i ručno izrađene suvenire. Dobrodošli!
30 07 2023

Oliver Dragojević Nights - Oliverove večeri

Nedjelja, 30. srpnja u 21h, Rakalj – sv. Agneza. 📍
Medea i Tedi Grubica pripremaju nam romantičnu večer hitova našeg Olivera Dragojevića, na čijim smo pjesmama odrasli. Pozivamo vas da u što većem broju na prekrasnom vidikovcu sv. Agneze u Raklju zajedno pjevamo i uživamo u glazbi, te da Oliverove pjesme nikada ne zaboravimo.

 

23 07 2023

Krnica Summer Sunday Music Nights concert - 23.07.2023.

Ove vas nedjelje pozivamo na 2. koncert Krnica Summer Sundays Music Nights. Uživajte u intimnoj izvedbi Top od the Pops dvojca, Kristine Iveković (vokal) i Nikole Milata (vokal i klavijature), koji zajedno nastupaju već 10tak godina, u zemlji i inozemstvu, a izdvajaju se turama po Skandinaviji. Nedvojbeno u njihovom repertoaru ima glazbenih poslastica za sve ukuse. Uz nježnu klavirsku pratnju i moćne glasove donijeti će vam dašak evergreen-a, najvećih hitova 80-tih, a moći ćete osluhnuti i najrecentnije milenijske hitove, kako domaće tako i strane. Vidimo se od 19 do 22 sata na trgu u Krnici!

 

 

 

15 07 2023

SVA KUNTRADA SKUPA / ALL VILLAGES TOGETHER

SVA KUNTRADA SKUPA – 15. srpnja, tradicionalna pučka fešta u Divšićima
Turistička zajednica Općine Marčana najavljuje tradicionalnu pučku feštu „Sva kuntrada skupa“, koja će se održati ove subote, 15. srpnja na školskom igralištu u Divšićima. Glazbeni program počinje u 20 sati nastupom Alfa Time benda, a na repertoaru su domaće i strane pop uspješnice, kao i njihova autorska, vrlo popularna pjesma „Biska“ istarskog melosa. U 22 sata zabava se nastavlja sa Šajetom i hitovima „Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Moji koraki”, “Leteća Barbara” i dr.
Manifestaciju organizira TZO Marčana u suradnji s komunalnom tvrtkom Mandalena d.o.o. i Boćarskim klubom Divšići. Parking za posjetitelje predviđen je u školskom dvorištu i uzduž prilaznim cestama.

 

09 07 2023

Krnica Summer Sunday Music Nights

Ove vas nedjelje pozivamo na prvi koncert Krnica Summer Sunday Music Nights. Uživajte u glazbenoj izvedbi Sunrice Dua (Tea Kužić, vokal i Dario Budicin, gitara) od 19 do 22 sata na trgu u Krnici. Dobro nam došli!
29 06 2023

Petrova - Marčana, 29.06.2023.

PETROVA – 29. lipnja, tradicionalna pučka fešta u Marčani
Turistička zajednica Općine Marčana najavljuje Petrovu – tradicionalnu zabavnu manifestaciju, obilježavanje svetkovine Sv Petra, koja će se održati u četvrtak, 29. lipnja na trgu u Marčani. Glazbeni program počinje u 20 sati nastupom Alfa time benda, a na repertoaru su domaće i strane pop uspješnice. U 22 sata na pozornicu stupaju Učiteljice, hrvatsko-slovenski ženski bend u sastavu Andree Paškvan (glavni vokal), Silvie Ivić (tambura i prateći vokal) i Ane Vurcer (violina i prateći vokal). Bend je nastao iz natječaja za novi ženski band velikih regionalnih producenata i tekstopisaca Dušana Bačića i Bojana Dragojevića. Od 2014. godine Učiteljice ostvaruju zapažene uspjehe regionalnim nastupima i slušanošću pjesmama poput “Nema Natrag” (s Jasminom Stavrosom), “Noći u Brazilu” (s Nedom Ukraden), „Luda kuća“ , kao i zadnjim hitom „Usne ko grožđe“.
Manifestaciju organizira TZO Marčana u suradnji s komunalnom tvrtkom Mandalena d.o.o., NK Marčana i DVD Marčana. Parking za posjetiteljapredviđen je na livadi kod lokve Kalić i uzduž prilaznim cestama za centar Marčane.
.
24 06 2023

Malonogometni turnir ``Petrova 2023``

U subotu, 24. lipnja, na malonogometnom igralištu u Marčani s početkom u 18 sati, odigrat će se 17. malonogometni turnir “Petrova 2023”.
Dođite i zabavite se uz hranu, piće te zanimljive utakmice od najmlađih generacija do onih seniorskih.

 

21 06 2023

Lito iz 80ih u Marčani

Marčana, 21.06. u 18:00
Pozivamo Vas da posjetite jedan potpuno novi događaj na našim prostorima. Dođite, zabavite se i vratite u osamdesete.